Rok úspechov

V roku 2022 dosiahla spoločnosť CTP výnimočné výsledky. Po prvom úplnom roku ako verejne obchodovateľná spoločnosť máme byť na čo hrdí, keďže sme zaznamenali rekordný rast GLA, príjmov a nájomného. Rok 2022 so svojimi makroekonomickými protivetrami preukázal odolnosť nášho obchodného modelu a bol solídnym pokračovaním našej 25-ročnej histórie výnimočného rastu s potenciálom na oveľa viac. [...] Keďže súčasné geopolitické a makroekonomické trendy prospievajú našim hlavným trhom v strednej a východnej Európe a náš obchodný model sa ukazuje ako odolnejší ako alternatívy, sme presvedčení, že môžeme dosiahnuť náš ambiciózny cieľ zdvojnásobiť naše portfólio na 20 miliónov m2 GLA do konca desaťročia. Máme pozemky, máme klientov, máme talent a nástroje. Plnou rýchlosťou k 20 miliónom!

Remon Vos, generálny riaditeľ
Amsterdam, 3. marca 2023

Dobré výsledky v kľúčových finančných ukazovateľoch

Rok sme ukončili s dobrými výsledkami vo všetkých kľúčových finančných ukazovateľoch, pričom zisk za dané obdobie dosiahol 796,5 milióna EUR a 12-mesačné zmluvné príjmy z prenájmu sa priblížili k 600 miliónom EUR. Príjmy z prenájmu sa medziročne zvýšili o 44,9% na 485,0 mil. eur a na porovnateľnej báze o 4,5%. Čisté príjmy z prenájmu (ďalej len "NRI") medziročne vzrástli o 38,3% na 452,1 mil. Upravený zisk EPRA na akciu špecifický pre spoločnosť dosiahol 0,61 EUR na akciu, čím prekonal plánovanú hodnotu. [...] Rok 2022 sme ukončili s likviditou vo výške 1,1 mld. Naša silná hotovostná pozícia a revolvingový úverový rámec v kombinácii so silným prístupom na dlhopisové trhy a bankovým financovaním nám dávajú vynikajúcu pozíciu na to, aby sme mohli rýchlo konať a využiť príležitosti na rast, keď sa objavia. Vzhľadom na súčasné trhové podmienky a silu obchodného modelu CTP build-to-own očakávame v nasledujúcich rokoch významné príležitosti.

Richard Wilkinson, finančný riaditeľ
Amsterdam, 3. marca 2023
Richard & Remon

Rast GLA
(v tisícoch m2)

Historický rast GLA (v mil. m2)

Zmluvné príjmy na nasledujúcich 12 mesiacov
(v miliónoch EUR)

Vývoj nájomného v priebehu roka 2021 (v mil. EUR)

Vývoj lízingovej činnosti
(v tisícoch m2)

Vývoj nájomnej činnosti (v tis. m2)

Celková inštalovaná kapacita
(v MWp)

Celkový inštalovaný výkon (v MWp)

EPRA NTA na akciu
(€)

Historický rast GLA (v mil. m2)

Upravený zisk na akciu špecifický pre spoločnosť
(€)

Zmluvné príjmy za nasledujúcich 12 mesiacov (v miliónoch EUR)

Prihláste sa na odber nášho newslettera

Prihlásením sa na odber nášho newslettera získate aktuálne informácie o najnovšom vývoji spoločnosti CTP, poznatkoch z odvetvia a exkluzívnych ponukách. Pripojte sa k našej komunite a staňte sa súčasťou budúcnosti priemyselných nehnuteľností.

Vyhľadávač nehnuteľností

Odporúčané vlastnosti Zobraziť všetky nehnuteľnosti